Oppermanns Hus indviet

06-05-2014

Oppermanns Hus er nu åbent så legepladsens brugere kan hente inspiration til skovture og aktiviteter, og få mere viden om Eghjorten før og nu.

Helle Serup fra Jagt- og Skovbrugsmuseet klippede snoret til det nyindrettede hus.

På Eghjorten mellem Hillerød og Fredensborg ligger naturlegepladsen med naturvejlderbase og skovhjælperprojekt. Nu også med Find vej på Eghjorten og Discgolfbane. Et livligt sted med masser af glade børn og voksne hver dag.

En gang var stedet en Planteskole. Egelund planteskole. Og her havde professor Adolf Oppermann sit lille kontor, hvorfra han udførte sit arbejde.  Han forskede i træers arvelighed og blev international  kendt for sit arbejde. Huset blev bygget i 1914 og var delt i to rum, et til arbejderne og et det overordnede personale. I dag kan man undre sig over, at der har været plads til det i det lille hus. Huset har i mange år stået tomt mellem nogle træer ved legepladsen og forfaldt lidt efter lidt.

Men Skovfoged Svend Løw, der i sin tid var med til at få legepladsen op og stå, tog initiativ til at få Oppermanns hus sat i stand og flyttet frem i lyset. Helle Serup fra Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm, fik til opgave at finde historien om planteskolen og Oppermann frem og den er nu at finde inde i huset. Huset indeholder også fortællinger om alle de ting, der foregår på stedet i dag. Naturvejledning produktion af juletræer, legepladsen, naturen i skoven og skovhjælperprojektet.

Skovhjælperne, som har deres daglige arbejdsplads her og hjælper brugerne med brænde, holde orden og slå græs mv. vil nu fremover også passe Oppermanns Hus, som vil stå åbent for brugerne. Her kan man hente foldere om alle de turmuligheder og andre tilbud der er i de skove i Nordsjælland, som Naturstyrelsen råder over. Samtidig kan man se og få mere at vide om Eghjorten, den bille der har givet navn til stedet.