Avnø Naturcenter runder 10 år den 17. maj 2014

02-05-2014

Den 17. maj 2004 klippede daværende miljøminister den flettede gren over og hundredvis af skolebørn myldrede ind i det store hus, der dengang var meget sparsomt indrettet og lige så småt møbleret. 10 år senere trækker Avnø ca. 40.000 besøgende om året! Det bør fejres!

Og gøres med maner lørdag den 17. maj 2014. Et dagslangt program - som du kan shoppe rundt i fra 7 morgen til 23 aften - med noget for enhver smag bliver gennemført ved hjælp af alle de venner som Avnø Naturcenter har samlet i dets første 10 leveår. Programmet byder på det allerbedste af Avnø og du bliver taget ved hånden af engagerede lokale guider fra Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Astronomisk Forening for Sydsjælland, Natur og Ungdom og Naturplanforeningen for Køng Sogn. Programmet kan læses i dets fulde udstrækning på Avnø Naturcenters hjemmeside. 

Avnø Naturcenter er at samarbejde mellem Naturstyrelsen som ejer areal og bygninger og de to nærmeste kommuner: Vordingborg og Næstved. Og det gode samarbejde bliver bekræftet ved fødselsdagsreceptionen kl. 10:30 med små taler af Vordingborgs borgmester Knud Larsen, Næstveds borgmester Carsten Rasmussen og skovrider Claus Jespersen fra Naturstyrelsen. 

Med udgangspunkt i Avnøs unikke kvaliteter har vi udviklet et varigt og stærkt partnerskab som fortsat er meget levende og aktuelt” fortæller Skovrider Claus Jespersen fra Naturstyrelsen. 

Det helt særlige ved Avnø er det åbne landskab som tillader øjet at strække sig ud mod horisonten og samtidigt er naturen – sælerne, klyderne, havørnen - helt ind tæt på”, siger naturvejleder Kari Hald som har været med helt fra starten i 2004. ”Det er sjovt at tænke på hvor langt vi er kommet fra de tomme bygninger jeg startede ud med. Men det har ikke været helt uden udfordringer - både været brand og stormflod har vi haft i mellemtiden!” 

På dagen vil der være gratis sælbamser til de første 50 børn under 13 år og flere nye tiltag vil blive præsenteret. ”Vi har set at Avnø bliver flittigt brugt som udflugtsmål”, fortæller bestyrelsesformand Eva Sommer – Madsen, ”og derfor har vi i bestyrelsen også lagt vægt på at udvikle flere faciliteter til dem der kommer herud på egen hånd. Et nyt bålhus bliver indviet den 17. maj og det vil kunne reserveres frit og kvit efter 1. juni på www.udinaturen.dkslutter Eva.