Fugle- og cykeltur ved Nakskovs nye skove

21-05-2014

Den 3. juni inviterer Dansk Ornitologisk Forening og Naturstyrelsen på cykeltur på ringstien for at besøge Nakskovs nye skove. Fuglene synger stadig her i starten af juni, og løvfrøerne giver højlydt deres mening til kende. Så der er stor chance for en stemningsfuld aften.

5. klasse fra Fjordskolens Madeskovafdeling har sørget for nye boliger til mejserne – musvit og blåmejse er allerede flyttet ind. 20 mejsekasser er sat op i Teglværksskoven og Krogsbølleskoven

Vi cykler ad ringstien forbi Krukholmskoven, videre ad stien og tager en afstikker til Krogsbølleskoven ved Apotekervej. Derfra ad kærlighedsstien tilbage til ringstien forbi Vildmarksskoven og turen slutter ved naturskolen ved Teglværksskoven (Helgenæsvej). Undervejs vil der være stop, hvor der vil blive lyttet til sangfugle, bl.a. er der god mulighed for at høre nattergal. Løvfrøerne kan høres på lang afstand. Og mon ikke også fløjtetudsen er aktiv. Der vil også blive fortalt om skovrejsningen, og de muligheder de nye skove giver for at komme ud i naturen.

Tid: 3. juni, turen starter kl. 18.30 og varer ca. 3 timer

Mødested: Lienlundparken, ved Rødbyvej

Slutsted: Vi forventer at slutte ved naturskolen ved Helgenæsvej

Medbring: Egen cykel og aftenkaffe samt tøj efter vejret

Cykelturen er ca. 10 km.