Nyt to-bindsværk om Tisvilde Hegn udkommet

02-05-2014

Ved en reception 1. maj på Slotsporthus i Tisvilde Hegn, hvor Naturstyrelsen Nordsjælland var vært, blev et nyt to- bindsværk om Tisvilde Hegn præsenteret af forlægger Niels Richter –Friis, fra Forlaget ”Esrum Sø” og forfatter Flemming Rune.

Forlægger Niels Richter-Friis, Forfatter Flemming Rune og Skovrider Jens Bjerregaard Christensen viser stolte det nye værk frem ved receptionen.

Værket kommer fem år efter Gribskovbøgerne, som også blev lavet af makkerparret Richter-Friis /Rune, og som blev udsolgt på rekord tid og de nye er derfor trykt i det dobbelte antal.  Tisvilde Hegn værket består af to bøger; en beskrivelse af egnens udvikling fra istiden til i dag. Anden halvdel af de 12 kapitler i bogen beskriver indgående dyre-og plantelivet.  Andet bind er opslagsbog over lokaliteter opdelt i alfabetisk orden, samt et hæfte med detaljerede kort.

Bøgerne følger samme skabelon som Gribskovbøgerne og de andre bøger fra forlaget, Esrum Kanal og Esrum Sø. Store flotte bøger med opslag, hvor der er kælet for opsætningen af tekst og billeder. Men hvor Gribskovbøgerne bugner af kulturhistorie og mindre af natur, har Tisvilde Hegn bøgerne meget mere og grundigere gennemgang af naturen.

Mere end 100 frivillige har bidraget til bøgerne med viden, især om artsgrupper f.eks. fugle, insekter svampe mm., og 55 fotografer har leveret billeder, hvilket har gjort bøgerne til et skatkammer af naturhistorisk viden om Tisvilde Hegns flora og fauna.

Læs mere om bogen og hvor den kan købes på: www.tisvildehegn.dk