Vejen til Gudenåens Udspring skyllet væk

26-05-2014

Vejen, der fører frem til Gudenåens Udspring, er delvist skyllet væk af den monsterregn, der faldt fredag den 23. maj.

Vandskelsvejen1

Monsterregnen, der faldt tidligt fredag den 23. maj, skyllede i løbet af kort tid over 100 tons sten og grus ud af den eneste offentlige vej, der fører frem til Gudenåens Udspring.

Vejen, der bærer det sigende navn, Vandskellet, går i nærheden af Tinnetgård fra Tinnetvej ned til Gudenåens Udspring. Indtil Vejle Kommune har fået repareret vejen, er det ikke muligt at køre i bil frem til udspringet.

Sten så store som fodbolde er skyllet ud af og ned ad vejen for at ende ved p-pladsen tæt ved Gudenåens Udspring. En del materiale er endt på engen ved siden af p-pladsen. Vandmasserne er strømmet videre mod selve Gudenåen og har undermineret broen, der fra udspringet fører over til de gamle badebassiner.

Flere andre offentlige veje i området er ligeledes ødelagt af vandmasserne. Det er således heller ikke muligt at køre fra Tinnetgård til Hammer via Hammervej, ligesom Hærvejen også er skadet på visse strækninger.

Flere af Naturstyrelsens skovveje er også ødelagt, bl.a. Vandskellet på strækningen fra Koutrupvej til Gudenåens Udspring samt Lindbjergvej, der fra Hærvejen går mod Stampe Mølle og Rørbæk Sø. Begge disse strækninger er private fællesveje, hvor offentlig bilkørsel ikke er tilladt. Naturstyrelsen forventer, at disse veje blivere repareret i starten af denne uge.

Vandskelsvejen2

 

Torben Bøgeskov

Naturvejleder
Naturstyrelsen Midtjylland