Familie- og Naturoplevelser Nyruphus blev indviet søndag

04-11-2014

Natur, formidling, sanseoplevelser, produkter og madoplevelser skal gå hånd i hånd i det nye partnerskab som skal drive Nyruphus fremover. Stedet blev åbnet med ca. 250 indbudte gæster søndag d. 2.11. Blandt flere talte borgmester Benedikte Kiær og ambassadør for stedet Stine Bosse.

Borgmesteren klippede snoren, der i dagens anledning var flettet af tre pilekviste, som skulle symbolisere de tre parter i partnerskabet: Naturcenter Nyruphus, Naturstyrelsen og Center for Job og Oplevelse.

Siden 1991 har Naturcenter Nyruphus drevet naturskole i den ene længe. Nu får de kompagniskab af Center for Job og Oplevelse, som har overtaget den gamle skovfogedbolig , som ejes af Naturstyrelsen.

Nyruphus_legeplads.jpg

Skovcaféen

Skovcaféen åbnede i går med hjemmelavet boller, kage og kaffe, og gårdbutikken, som først åbner rigtigt til foråret, havde sin meget spæde start i staldlængen. De mange gæster fordelte sig hurtigt rundt på det store areal. Der var aktiviteter flere steder; gamle lege og naturspil, produktion af insekthoteller og så var den nye naturlegeplads i haven åben. Naturcentrets får og høns trak også sammen med de fine økohaver.

Fra d. 19. november holder skovcaféen åben mellem 11 og 17 på alle dage på nær mandage, hvor der er lukket. Der er også lukket mellem jul og nytår.

Læs mere om Familie og oplevelser-Nyruphus