Nye digitale guider i Himmerland

03-10-2014

Naturstyrelsen Himmerland har 4 nye digitale guider, som fortæller om de oplevelser, man kan finde derude.

I den nye digitale guide om Vilsted Sø kan man f.eks. læse om skestork

Hvad er værd at se i min lokale skov?

Det kan man fremover finde svar på i nye naturguider for Miljøministeriets skove og naturområder. De kan læses på Naturstyrelsens hjemmeside og på smartphones, og dertil hører et trykt kort, som man finder i standere ved indgangen til et naturområde. Der er foreløbig udarbejdet ca. 100 guider. Heraf findes der inden for området Himmerland 4 guider, se nedenfor.

Målet med guiderne er at få flere danskere ud i naturen – og sikre alle en større oplevelse.

"Guiderne vil med ord, kort og billeder gøre besøg i naturen mere spændende. Gode historier gør altid et besøg mere interessant, lige såvel som storbyferier bliver sjovere, hvis man har fået en god guidebog med. Initiativet ligger i tråd med Naturplan Danmark, der vil udvikle mere og bedre natur, men også øge udbuddet af oplevelser i den" siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Guiderne indeholder alle de oplysninger, som rejsebøger og guider normalt har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

De hidtidige vandretursfoldere bliver afløst af en trykt mini-guide med større vægt på selve kortet og en oversigt over områdets seværdigheder, som så henviser til den digitale guide for yderligere oplysninger. Det nye system vil sikre, at informationerne altid er opdaterede, fordi ændringer straks kan blive korrigeret centralt. Flere guider udkommer også på tysk og engelsk.

I Himmerland er der følgende guider:

Jenle-Søttrup Plantage

Rold Skov

Vilsted Sø

Livø