Digitale naturguider i Vestjylland

13-10-2014

Naturstyrelsen er nu klar med digitale naturguider, der giver mulighed for endnu bedre oplevelser i naturen - også for flere områder i Vestjylland.

Pressemeddelelse

Nye guider til vores natur   

Miljøministeriet vil fortælle de gode historier om naturen – i naturen. Et nyt digitalt guide-system er i luften. 

Hvad er værd at se i min lokale skov?

Det kan man fremover finde svar på i nye naturguider for Miljøministeriets skove og naturområder. De kan læses på Naturstyrelsens hjemmeside og på smartphones. Der er foreløbig udarbejdet ca. 100 guider. Heraf er der for Naturstyrelsen Vestjyllands arealer otte nye guider, se nedenfor. 

Målet med guiderne er at få flere danskere ud i naturen – og sikre alle en større oplevelse. 

- Guiderne vil med ord, kort og billeder gøre besøg i naturen mere spændende. Gode historier gør altid et besøg mere interessant, lige såvel som storbyferier bliver sjovere, hvis man har fået en god guidebog med. Initiativet ligger i tråd med Naturplan Danmark, der vil udvikle mere og bedre natur, men også øge udbuddet af oplevelser i den, siger miljøminister Kirsten Brosbøl. 

Guiderne indeholder alle de oplysninger, som rejsebøger og guider normalt har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder. 

De hidtidige vandretursfoldere bliver senere afløst af en trykt mini-guide med større vægt på selve kortet og en oversigt over områdets seværdigheder, som så henviser til den digitale guide for yderligere oplysninger. Det nye system vil sikre, at informationerne altid er opdaterede, fordi ændringer straks kan blive korrigeret centralt. Flere guider udkommer også på tysk og engelsk. 

I Vestjylland er der udarbejdet guider over følgende steder:

  • Klosterheden
  • Kilen, Resenborg og Hornet
  • Husby Klitplantage
  • Stråsø Plantage
  • Hoverdal Plantage
  • Ølgryde Plantage
  • Vest Stadil Fjord
  • Harboøre Tange 

- Jeg synes de digitale guides er et godt produkt – og om man ”forbereder” sig på skovturen hjemmefra eller man bruger sin smartphone undervejs på skovturen, kan de være med til at give en endnu bedre skovtur,  siger skovrider Thomas Borup Svendsen, Naturstyrelsen Vestjylland 

Her kan du finde de digitale naurguider

Yderligere oplysninger:

Skovrider Thomas Borup Svendsen, tlf. 23 20 88 58

Presse- og kommunikationschef Kenneth Bo Jørgensen, tlf. 20 21 66 73