Heden hitter

09-10-2014

Kirstinelyst er så populær, at det kan være svært at komme til

Fuldt hus under halvtaget

Den 8. oktober var det præcis et år siden, at der blev sat en tæller på døren til Kirstinelysts udstilling.  Nu står tælleren på 18.400. Det er Naturstyrelsen stolte over.

Mere end 18.000 besøgende i udstillingen det seneste år ligger langt ud over forventningen. Det er jo rigtig dejligt. Vi har desværre ikke noget tal på, hvor mange af de besøgende, der også benytter en af stierne ud på heden, og kommer ud og oplever hedelandskabet på egen krop. For det er faktisk det, der har været hele formålet med Kirstinelyst - at flere mennesker skulle få øjnene op få hedens mange kvaliteter og oplevelser,” siger Gert Hougaard Rasmussen fra Naturstyrelsen Trekantsområdet. Han tilføjer, at det reelle besøgstal på Kirstinelyst er noget større.

I udstillingen kan man via en skærm trykke naturvejlederen på maven og få ham til at svare på spørgsmål. De oftest stillede spørgsmål er ”Findes der ulve på heden? og Skal man være bange for hugorme?”. Disse spørgsmål har naturvejlederen svaret på mere end 25.000 gange siden udstillingens åbning.

Både Gert Hougaard Rasmussen og hans kollegaer har mødt besøgende, der ønskede at booke shelters i sommerperioden, men måtte opgive at finde en ledig plads flere måneder frem i tiden. Alene i år har mere end 3000 benyttet muligheden for at overnatte i en af Kirstinelysts fem shelters.

Naturstyrelsen opfordrer derfor alle til at booke shelters i god tid på Naturstyrelsens hjemmeside. Både shelters og de øvrige faciliteter er gratis, og udstillingen er åben hver dag kl. 8.00-20.00.

Kirstinelyst modtog for nyligt Vejle Kommunes arkitekturpris for det smukke og unikke byggeri. Så skulle man endnu ikke have oplevet stedet, er arkitekturen også en anledning til en tur på heden.

KL-shelter