Mere end 600 mødte op til jagt- og fiskedag

13-10-2014

Søndag blev der for første gang afholdt jagt- og fiskedag i Thy, og der var stor begejstring at spore blandt deltagerne.

På jagt- og fiskedagen var der mulighed for at opleve jagt og lystfiskeri i "børnehøjde", se jagthunde på arbejde, se både til jagt på fjorden og prøve at skyde med både gevær og bue.
bue
 Foto: Jeppe Christensen, Børn og barnligesjæle afprøver deres evner som bueskytte.
Der var også smagsprøver fra naturen bl. a bålstegt råvildt, koldrøget fisk, pandekager og popcorn.
 spejdere
Foto: Jeppe Christensen, Spejderne står for at holde børnene beskætiget med pandekager og popcorn over bål.
 
" Det er dejligt, at se så mange glade børn og voksne i naturen, som gerne vil opleve noget nyt", sagde projektleder Anne Laura T. Josefsen fra Naturstyrelsen Thy. 
 
De over 600 mennesker, som kom forbi pladsen i løbet af dagen, spredte godt humør og smil helt ud over Vandet Sø.
Opskæring af rådyr

Foto: Jeppe Christensen, Der følges nøje med i Per Kiels (Danmarks Jærgerforbund) arbejde med at opskære gådagens jagtbytte.

Det var frillivige fra Danmarks Jægerforbund, KFUM spejderne, Foreningen af Danske Buejægere, Thylands Lystfirskerforening, Nationalpark Thy og Naturstyrelsen, som stod bag arrangementet i fællesskab. Beredskabsstyrelsen og polihjemmeværnet gav også en hånd med.

Allede på fredag d. 17/10 2014 er der mulighed for at komme ud og opleve naturen i børnehøjde igen, når Naturstyrlesen holder fugledag for familier og børn og deres bedsteforældre ved Nors Sø. Læs mere om det på www.udinaturen.dk