Nye naturguider i Nordsjælland

07-10-2014

Miljøministeriet vil fortælle de gode historier om naturen – i naturen. Nyt guide-system er både digitalt og i foldere.

En af guiderne tager dig med til Græsted-Aggebo Hegn

Nye guider til vores natur 

Miljøministeriet vil fortælle de gode historier om naturen – i naturen. Nyt guide-system er både digitalt og i foldere.

Hvad er værd at se i min lokale skov?

Det kan man fremover finde svar på i nye naturguider for Miljøministeriets skove og naturområder. De kan læses på Naturstyrelsens hjemmeside og på smartphones, og dertil hører et trykt kort, som er i standere ved indgangen til et naturområde. Der er foreløbig udarbejdet ca. 100 guider. Heraf er otte fra Nordsjælland og to mere er på vej.

Målet med guiderne er at få flere danskere ud i naturen – og sikre alle en større oplevelse.

- Guiderne vil med ord, kort og billeder gøre besøg i naturen mere spændende. Gode historier gør altid et besøg mere interessant, lige såvel som storbyferier bliver sjovere, hvis man har fået en god guidebog med. Initiativet ligger i tråd med Naturplan Danmark, der vil udvikle mere og bedre natur, men også øge udbuddet af oplevelser i den, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Guiderne indeholder alle de oplysninger, som rejsebøger og guider normalt har: Alt om seværdigheder, kulturhistorie, dyreliv, historie, aktiviteter, men også praktiske oplysninger om borde, bænke, toiletter og parkeringsmuligheder.

De hidtidige vandretursfoldere bliver afløst af en trykt mini-guide med større vægt på selve kortet og en oversigt over områdets seværdigheder, som så henviser til den digitale guide for yderligere oplysninger. Det nye system vil sikre, at informationerne altid er opdaterede, fordi ændringer straks kan blive korrigeret centralt. Flere guider udkommer også på tysk og engelsk.

I vores område er der følgende guider: Gribskov, Arrenæs, Græsted- Aggebo Hegn, Grønholt Vang, Knurrenborg Vang, Store Dyrehave, Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov og Tisvilde Hegn. Flere nye er på vej. Desuden er der flere gamle f.eks. Esrum Sø, Arresø og Gurresø, hvor der også kan hentes mange oplysninger. Find dem her