Stenderupskovene går i frø

26-10-2014

I disse dage indsamles frø fra nogle af Danmarks flotteste træer. Frøene skal blive til nye juletræer og bøgeskove.

I skovene ved Kolding er der aktivitet og traktorlarm i disse dage. I Stenderup Nørreskov og Midtskov samles der bog fra de bedste bøgetræer. I Ussinggård Skov indsamles der kogler fra nordmannsgran. Koglernes frø skal blive til flotte juletræer.

Kun de fineste bevoksninger er med

Stenderupskovene har en lang tradition for at producere kvalitetstræ. Her er flotte bevoksninger af f.eks. bøg, lind og stilkeg. I de år, hvor træerne sætter mange frø, indsamles frøene og sendes til Planteavlsstationen, som står for videre bearbejdning og salg.

”Det er ikke et superår i forhold til frø, men det ser alligevel ud til, at udbyttet bliver rimeligt godt,” siger skovfoged Claus Simonsen, Naturstyrelsen Trekantsområdet.

Bodil og Allan øger efterspørgslen

I år er der hårdt brug for frø, fordi stormene i efteråret 2013 nedlagde mange træer i hele landet. Dertil kommer, at der laves en del skovrejsning på landsplan. Det kræver også en stor mængde planter.

Besøg skovene i indsamlingsperioden

Alle er velkomne til at besøge skovene, hvor der indsamles frø, blot man holder god afstand til maskinerne. I Stenderup Nørre- og Midtskov er der lagt net ud under de gamle bøgetræer. Nettene rystes, og frøene renses med en stor, traktormonteret tromlerenser.

I Stenderup Sønderskov skal der også indsamles frø fra lindetræer. Disse frø skal håndplukkes fra træernes toppe af en mand i lift.

 

 

Kontaktperson:

Skovfoged Claus Simonsen, Obfuscated Email, 20 98 35 90