Kongelig interesse for glutenfri økologi

09-09-2014

Den 3. September 2014 aflagde Regentparret Livø et besøg i forbindelse med deres sommertogt med kongeskibet Dannebrog.

Regentparret præsenteres for de glutenfri afgrøder

Septembers himmel var blå og humøret højt, da Regentparret den 3. september gæstede Livø - Limfjordens Perle, der er ejet af Naturstyrelsen. Med stor entusiasme blev regentparret vist rundt på øen. En del af programmet var også at besigtige de sene afgrøder som quinoa og boghvede, der endnu ikke er høstet på markerne på Livø.

I marken viste Regentparret stor interesse for de økologiske glutenfrie afgrøder, som styrelsen tester med henblik på at kunne producere under danske himmelstrøg. Forstfuldmægtig Karen Poulsen og Skovrider Bendt Egede Andersen fortalte om projekt glutenfri økologi – fra muld til mund. I en kurv blev frøene fra boghvede, quinoa, sæddodder, hestebønne og lupin vist frem. Regentparret studerede kurvens indhold nøje og Prins Henrik bad om at få 1 kg quinoa sendt til Amalienborg.

En anderledes buket til Dronningen

På Livø modtog Dronning Margrethe endvidere en utraditionel buket af blomsterpigen Kamma. Buketten indeholdt blandt andet økologiske og glutenfrie afgrøder fra øens landbrug. Heriblandt kan nævnes amarant, quinoa, rød nøgenbyg og ølandshvede.

Oekologisk buket til Dronningen