Danske cowboys indfanger kvæg i Hellebæk Kohave

22-04-2015

Lørdag morgen sker der noget ganske usædvanligt i Hellebæk Kohave. Ti danske western ryttere fra De Danske Kofangere skal indfange det skotske højlandskvæg, der til daglig græsser i kohaven. Dyrenes sundhedstilstand og øremærker skal tjekkes og kalve født på arealet skal have øremærker i.

Skotsk Højland

Med hest og lasso
”Det er lidt af en udfordring at få dyrene indfanget. De vil ikke altid det, jeg synes, de skal” siger forpagter og Økologisk landmand Kurt Larsen fra Lille Krogelund, der ejer kreaturerne. ”Derfor har jeg hyret Kofangerne, for de har praktisk erfaring med indfangning af dyr på større naturarealer. De kommer med deres heste, lassoer og en stor mobil fangfold.”

Kofanger
Kofangerne er en sammenslutning af 7 danske western ryttere med landbrugsmæssig baggrund, der bl.a. har specialiseret sig i indfangning af kvæg i mobile fangefolde.
Kvæg, der er stukket til skovs eller bare strejfer rundt i det åbne landskab indfanges ved hjælp af heste og lasso.

Økologisk naturpleje
Kurt har en lille landejendom på ca. 18 ha. som har været i familien eje siden 1956. Siden 1982 har han drevet en økologisk kødkvægsproduktion. Det er dyrene herfra, der græsser en del af Hellebæk Kohave, som på den måde bliver naturplejet. Dyrene kan ses i Kohaven til daglig, men det er ikke hver dag, man kan se dem blive indfanget fra hesteryg.