Indvielse af de nye cykelstier omkring Agger by

04-05-2015

Grib fat i cyklen, rulleskøjterne eller lignende, mød op i Agger fredag den 8. maj kl. 15 og vær med til indvielsen af de nye cykelstier omkring Agger by.

Indvielsen fejres med blandt andet cykelture for alle og taler ved Nationalpark Thy og Thisted Kommune. Ligeledes vil det være muligt at opleve BMX cykler fra Ydby og Skaterklubben fra Bedsted, samt at låne og afprøve en fatbike. Arrangementet vil foregå ved parkeringspladsen for enden af Vesterhavsvej i Agger, hvor det også vil være muligt at benytte sig af gode tilbud hos de lokale spisesteder. Der blive trukket lod blandt turdeltagerne om fine gaver sponsoreret af de lokale handlende.

Parkeringspladsen vil være afspærret og hastigheden i byen vil blive nedsat til lejligheden, så selv de mindste kan være med på cyklen. Folk, der ønsker at gå en af turene eller blot ønsker at være til stede ved arrangementet, er selvfølgelig også meget velkomne.

De nye cykelstier erstatter den del af Vestkyststiens ruteforløb, der hidtil har gået ad bilveje fra Agger Tange gennem Krik til Lodbjerg. Ruten vil fremover løbe på cykelstier fra færgehavnen, over tværdiget til Agger, vest om Agger by og Flade Sø, forbi Lodbjerg Fyr og gennem Lodbjerg Klitplantage. De nye cykelstier byder både på store naturoplevelser og større tryghed for cyklisterne.

Cykelstierne omkring Agger er en del af projektet "Bedre adgang til Nationalpark Thy". Projektet støttes økonomisk af Arbejdsmarkedets Feriefond og Nationalpark Thy. Projektet udføres af Naturstyrelsen Thy i samarbejde med Thisted Kommune. Med anlægget af strækningerne omkring Agger er ændringen af Vestkystiens cykelrute gennem Nationalpark Thy gennemført -  fra spidsen af Agger Tange til  Hanstholm.

Se programmet for arrangementet: Program

Morten Brown Stummann