Livø indvier den tidligere funktionærbolig ”Nonnebo”

15-04-2015

Turister og besøgende på Livø kan nu leje huset ”Nonnebo” til overnatning. Naturstyrelsen har med støtte fra Realdania istandsat huset som et led i projektet ”Grøn Livø – Naturens Stillekupé”. ”Nonnebo” indvies den 24. april 2015.

Det nyrenoverede Nonnebo

Fremover skal ”Nonnebo” fungere som feriested for turister og besøgende i højsæsonen, og resten af året som afstressende og inspirerende naturrefugium for kunstnere og andre med smag for Livøs særlige stilheds-kvaliteter. Livø ligger som en naturskøn perle i Limfjorden. Øen har ni faste beboere og ingen biltrafik. 

Den tidligere funktionærbolig ”Nonnebo” blev bygget i 1940 og er nu indrettet med tre mindre lejligheder med moderne faciliteter. Lejlighederne har eget køkken og bad, samt brændeovn, sådan at huset kan bruges hele året. Man kan leje de tre lejligheder gennem Livø feriecenter. 

”Nonnebo” har høj bevaringsværdig og er en væsentlig del af Livøs kulturmiljø. Derfor er moderniseringen sket i respekt for de eksisterende arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, som huset har.

 Istandsættelsen af ”Nonnebo” er det første skridt hen mod at demonstrere det nye og bredere forretningskoncept i projektet ”Grøn Livø – Naturens Stillekupé”, der går ud på at nytænke og markedsføre Livøs særlige eksisterende kvaliteter - med fokus på naturoplevelsesturisme og højere kvalitet i overnatningsmulighederne for øens gæster.

 Det næste skridt i at realisere Naturstyrelsens helhedsplan for Livø bliver en række vedvarende energiforsyningsløsninger, der bliver sat i gang på øen.

Læs mere om projektet "Grøn Livø - Naturens Stillekupé"

Se Naturstyrelsens digitale naturguide om Livø

Læs mere om Livø på www.livo.dk

 

Bygninger_Livø set fra luften.JPG

Yderligere informationer

Birgitte Palle

Civilingeniør, projektleder
Naturstyrelsen Himmerland

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.