Område til træning af jagthunde i Elmelund Skov

20-04-2015

I Elmelund Skov vest for Odense er der netop blevet indviet et område, hvor der kan trænes jagthunde. Træningsområdet er blevet til i samarbejde mellem Naturstyrelsen, Danmarks Jægerforbund og en række jagthundetræningsklubber.

Fredag d. 17. april 2015 var der åbent hus i Elmelund Jagthundetræningsklub. Formålet var at vise jagthunde, jægere og naboer det område i Elmelund Skov, som den nystartede klub nu kan bruge til træning af jagthunde.

Der deltog omkring 100 jægere og naboer i arrangementet, og flere havde deres hunde med. Både ruhårede hønsehunde, gravhunde, labradorer og flere andre jagthunderacer viste med stort engagement, hvordan det 20 ha store træningsområde fremover vil blive brugt til at træne bl.a. apportering på land og i vand og opsporing af såret vildt. 

Efter demonstrationen blev der serveret vildtsuppe fra jægernes store gryde.

Området, hvor der kan trænes jagthunde ligger i den vestlige del af Elmelund Skov ved Odense. Træningsområdet er blevet til i samarbejde mellem Naturstyrelsen, Danmarks Jægerforbund og en række jagthundetræningsklubber. Der er indgået en partnerskabsaftale, som stiller arealet til rådighed for jagthundetræning, og den nye jagthundetræningsklub står for at organisere træningen, og for at vedligeholde arealet til jagthundetræning. Aftalen er formodentlig den største af sin art i Danmark.

Selv om arealet fremover vil være jagthunde træning i området 3 gange om ugen, så er skoven fortsat åben for alle - også når der trænes jagthunde. 

Anni Borup

Forstfuldmægtig
Fyn