Naturudstillingen ved Vidå slusen får et facelift

28-08-2015

Naturudstillingen ved Vidåslusen ved Højer, er i disse dage i gang med at få foretaget et gevaldigt facelift. Med snart 30 år på bagen, trænger den gamle udstilling til at blive frisket op.

undefined
Der arbejdes disse dage på at få færdiggjort den nye naturudstilling i de eksisterende bygninger ved Vidå slusen (foto: Naturstyrelsen)

Naturstyrelsen har valgt at lade firmaet CAT Media stå for den helt nye udstilling, hvor også Nationalpark Vadehavet og Tønder Kommune er partnere. Udstillingen som får titlen ”Bag diget” forbliver i de eksisterende bygninger ved slusen.

”Bag diget” vil handle om verdensarven og nærområdet omkring Højer og Vidå slusen, som ligger i Nationalparken.

Hele den gamle udstilling bliver erstattet af den nye, som vi mener passer bedre til publikums forventninger til moderne formidling i dag, fortæller Anne Marboe fra Naturstyrelsen Vadehavet. Der er fokus på at formidle om landskabet i nærområdet og verdensarvens internationale sammenhæng. Derudover vil der være børneaktiviteter med i udstillingen, blandt andet vil der være mulighed for at få en spændende oplevelse i det lille men effektfulde stormflodsrum.

Den officielle åbning af "Bag diget" forventes at blive engang i oktober måned i år.