Årets juleuge på Tønballe Naturcenter

15-12-2015

Uge 50 har summet af juletravlhed. Julemarked havde rekordstort besøgstal

undefined

Mere end 250 juledekorationer. Så meget blev det til for naturvejlederne på Tønballe Naturcenter i den forgangne uge. Heldigvis skulle naturvejlederne ikke selv kreere alle dekorationerne. De havde nemlig besøg af en masse elever fra Hedensted Kommune, og det har summet af juletravlhed og hygge på centret hele ugen.

Eleverne var i skoven sammen med naturvejlederne har eleverne for at indsamle grene, bær, kogler og mos. Bagefter lærte de om de enkelte planter, inden de forvandlede alle tingene til flotte dekorationer. Eleverne skulle også lave deres egne lys af bivokstavler. Når lysene brænder, breder der sig en dejlig duft af honning. Til sidst fik eleverne naturligvis lov til at tage deres kreation med hjem.

Juleugen kulminerede med det årlige julemarked søndag den 13. december, der i år var særdeles velbesøgt. I strålende solskin fik naturcentret besøg af ca. 600 gæster, der gik skovtur, kørte i hestevogn, handlede hos lokale udstillere, spiste æbleskiver i den lune stue eller købte familiens juletræ. Mange valgte at gå med naturvejlederen i skoven og samle naturmaterialer til juledekorationer, som kunne laves i laden under kyndig vejledning. Mange benyttede sig også af muligheden for at se hovedbygningen indefra.

Alt i alt en fantastisk juleuge på naturcentret, konstaterer naturskoleleder Lars Bo Nielsen, og fortsætter: ”Det eneste, vi manglede, var et lille drys sne.”

undefined 

 

 

Yderligere oplysninger:

Naturskoleleder Lars Bo Nielsen, 25 40 85 89, Obfuscated Email