Højsæson for skiløb i Rold Skov

05-02-2015

Endelig kom sneen! I Rold Skov betyder det startskuddet for skisæsonen.

Skiløbere på boldbanerne ved Skørping Hallen

Det er en ganske almindelig onsdag eftermiddag i Skørping. Men på boldbanerne bagved Skørping Hallen er der mere aktivitet end sædvanligt. Den ene skiløber efter den anden kommer susende afsted. Her er både børn, voksne, professionelle og begyndere.

Folk hilser glade på hinanden. ”Jeg kan lige nå en tur mere inden aftensmaden!” bliver der råbt henover de snedækkede plæner. Der er ingen tvivl: Skisæsonen i Rold Skov er på sit højeste, og folk elsker det! De har travlt med at få tilbagelagt så mange kilometer som muligt med ski under fødderne, inden det er for sent og sneen smelter. Ifølge vejrudsigten skulle det blive tøvejr på lørdag. 

”Skoven er vores legeplads!” udtaler en kvindelig skiløber begejstret. ”Om sommeren kan vi køre på mountainbike, om vinteren kan vi stå på ski, der er så mange muligheder!”. Og så suser hun videre hen ad den præparerede løjpe.

Rold Skov Skilaug, som består af Naturstyrelsen Himmerland, Rold Skov Natur- og Kulturcenter, Hobro Siklub, Aalborg Skiklub og Rold Skov Skikub, sørger for, at der bliver kørt løjper op i Rold Skov, så snart der er sne nok. Skiruten er 16 kilometer lang, men det er ikke hele ruten, der bliver kørt op hver gang: Det afhænger af, hvor meget sne, der er faldet. Skisporene ved boldbanerne kan køres op ved selv meget lille snefald.

Læs mere om Rold Skov Skilaug, og tilmeld dig evt. deres nyhedsbrev, på deres hjemmeside http://www.roldskovskilaug.dk/

Læs mere om øvrige vinteraktiviteter i naturen, og find de bedste langrendsløjper og kælkebakker på Naturstyrelsens hjemmeside http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/vinteraktiviteter

Kontakt

Naturstyrelsen Himmerland