Vi skal mærke naturen

23-02-2015

Vi bruger mere og mere tid på at glo på skærme af mange slags. Børn - og også unge og voksne for den sags skyld - har imidlertid brug for at gøre erfaringer og indfange naturen på godt og ondt i det fri med alle sanser. Se her hvordan 2. klasse fra Østerlars Friskole tog Orkanskoven i Almindingen til sig med storm.

Børn i Orkanskoven. (Foto: TV2 Bornholm).

Vi bruger mere og mere tid på at glo på skærme af mange slags. Undersøgelser har vist, at børn kommer langt mindre ud i naturen i dag end for blot 10-20 år siden. Faktisk så lidt, at det nu bekymrer sundhedsforskere. De understreger, at vi har brug for at sanse og gøre erfaringer med naturen omkring os for at trives.

Børn - og også unge og voksne for den sags skyld - har stor glæde og nytte af at gøre erfaringer med, hvad naturen på godt og ondt er. Vi skal mærke naturen. Vi bliver bombarderet med indtryk ude i det fri, og det er lærerigt og udviklende. Skolereformen giver bedre muligheder for "udeskoleundervisning", hvor klasser kan komme meget mere ud. Det er positivt. Men det er også vigtigt, at børn på egen hånd og børn og voksne sammen en gang imellem slukker for skærmene og giver sig god tid til at opleve naturen med alle sanser.

Uden filter - og også selv om det er lidt farligt. Mandag den 9. februar var 12 elever fra 2. klasse i Østerlars Friskole og deres lærer Søs Hæstorp et par timer i Orkanskoven i Almindingen sammen med biolog og naturformidler Michael Stoltze, jounalist Marie Møhl og fotograf Tonny Nybirk fra TV2 Bornholm for at gøre erfaringer. Og børnene tog den vilde eventyrskov til sig med storm! Se børnene i Orkanskoven.

Orkanskoven_Almindingen_22-2-2015_1_foto Michael Stoltze.JPG
Orkanskoven. (Foto: Michael Stoltze, Naturstyrelsen)

Kontakt

Michael Stoltze

Vi skal mærke naturen
Bornholm