Projekt Glutenfri Økologi på Food Festival

07-07-2015

Naturstyrelsens Projekt Glutenfri Økologi vil i år være repræsenteret ved årets Food Festival, som afholdes den 4.-6. september på Tangkrogen i Århus.

undefined
Stemningsbillede fra sidste års Food Festival. Foto: Amalie H. Bredahl
Food Festival afholdes for fjerde gang på Tangkrogen i Aarhus d. 4-6 september 2015. Festivalen, som samler 30.000 madentusiaster, over 250 aktører og 1030 frivillige, er anset for at være Nordens største madfestival. Den store festivalplads rummer aktiviteter, indtryk og oplevelser, der appellerer til alle aldersgrupper, og samtidig sætter festivalen fokus på kvalitet, bæredygtighed og naturlighed. I et samarbejde med de bedste madproducenter, kokke og landmænd viser festivalen de bedste fødevarer, Norden har at byde på.

I år kan man finde Projekt Glutenfri Økologi på festivalen. Dette projekt, som er et samarbejde mellem Naturstyrelsen og en række samarbejdspartnere, herunder Dansk Økologisk Forening, Aurion, Shulstad og Københavns Universitet, har til formål at udvikle en dansk produktion af nye økologiske, glutenfri afgrøder og tilhørende fødevarer. 
På projektets stand vil man kunne møde Ida Kirk Foged, som fortæller om raw food og demonstrerer spiring af quiona og boghvede. Der vil være smagsprøver fra Aurion, man vil kunne få de glutenfri afgrøder at se, og der vil være mulighed for at fordybe sig i den nyeste forskning indenfor emnet glutenfri økologi. 

På festivalen kan man også besøge den store Kokkescene, hvor man kan møde flere af madlavningens store navne, heriblandt Timm Vladimir, Thomas Rhode, brødrene Price og engelske River Cottage, som alle vil give demonstrationer og smagsprøver. Festivalens børneområde bugner af gratis oplevelser fra bålmad og malkning af køer til et "madmodsløb".

En endagsbillet til Food Festival koster kr. 75,- og for kr. 150,- kan man få en billet, der gælder både fredag, lørdag og søndag. 

Læs mere om Food Festival, og køb din billet, på festivalens hjemmeside 

Læs mere om Projekt Glutenfri Økologi på projektets hjemmeside

Kontakt

Karen Poulsen

Projektleder
Naturstyrelsen Himmerland

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.