Nyt suttetræ på vej

28-05-2015

På kanten af Egebæks Vang har der stået et suttetræ i omkring 25 år.

Suttetræ

Det sluttede brat natten til onsdag d. 20. maj, hvor træet blev fældet af ukendte gerningsmænd. Træet var en ca. 50 årig selvsået hvidtjørn, der siden den første sut blev sat på, er blevet beskåret og passet af den lokale skovløber, så det ikke blev højere end man kunne nå at sætte sutter på grenene.

Nyt suttetræ

Fredag plantes der så et nyt træ på det gamles plads. En gruppe af bl.a. forældre er blevet enige om at få plantet et nyt træ og holder en lille indvielse på lørdag kl. 10. Nogle af sutterne fra det gamle træ, for derved et nyt hjem.

Det gamle suttetræ var så fyldt med sutter, at det næsten kunne have fældet træet med sin tyngde. Undervejs er gamle sutter blevet fjernet for at gøre plads til nye, så træet kunne overleve. Børneinstitutioner og forældre har brugt træet for at fravænne børnene at bruge sut, men ofte har forældre måttet ud og klippe sutterne ned igen, når børnene ikke var helt klar til at smide sutten endnu, for tæller Skovløber Bjarne Eduard, som bor nær træet og har passet det gennem snart 25 år. Selv folk fra Sverige er kommet her over, for at komme af med deres børns sutter.

Håbets træ

Håbet blev også slukket for et andet træ, som stod nær suttetræet, det måtte også lade livet. Træet blev plantet i 1991. Der arbejdes på at få plantet et nyt egetræ som erstatning, så der kan tændes et nyt håb.

undefined

Det var svært for børnene at forstå, hvorfor deres suttetræ var blevet fældet.

Håbets træ

Håbets træ ikke langt fra suttetræet blev også savet over den nat.