Ringe Skov er blevet tre gange så stor

18-05-2015

I de seneste dage er Ringe Skov blevet udvidet. To plantemaskiner har plantet omkring 220.000 træer og buske: Bøg, eg og næsten 40 andre arter, som nu er klar til at skyde i vejret. De mange træer og buske er plantet på 80 ha. tidligere marker, og på den måde er Ringe Skov vokset fra 40 til 120 ha.
Naturstyrelsen Fyn indviede den nye skov mandag d. 18. maj 2015.

50 energiske børn fra Nordagerskolen i Ringe hjalp med at plante de sidste træer. Skovarbejder Lars Bøge Johansen satte børnene i gang. Foto: Naturstyrelsen/ABO

I perioden 2012 - 2013 har Naturstyrelsen købt ca. 80 ha. landbrugsarealer vest for Ringe. Formålet med opkøbene var bynær skovrejsning. I 2013 blev der udarbejdet en plan for området. "Ringe Skov har vokseværk". I dag er planen realiseret. Den nye skov er en udvidelse af Ringe Skov og sammen med arealerne ved Ringe Sø giver den endnu bedre muligheder for friluftsliv ved Ringe.

Plan for plantning af den nye skov.

Indvielsen af den nye skov blev markeret ved at 50 elever fra Nordagerskolens 0. klasse plantede træer.

Så var der taler ved Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester Christian Thygesen (V), Anders Larsen fra Foreningen By og Land og skovrider Søren Kirk Strandgaard fra Naturstyrelsen Fyn.

Efter talerne lavede skovarbejder Brian Palsgaard Andersen skovhuggeropvisning. Brian er skandinavisk mester i flere loggersportsdiscipliner.

Endelig var der en travetur tur i fremtidens skov: Medarbejdere fra Naturstyrelsen fortalte om den nyplantede skov. Undervejs var der mulighed for at se, hvordan en plantemaskine planter træer. 

Kontakt

Anni Borup

Forstfuldmægtig
Fyn