Skovens Dag afholdt i Søheden Skov

12-05-2015

Vejrguderne smilede ned over Skovens Dag i Søheden Skov

Her deltog godt 350 naturglade mennesker i løbet af det tre timer lange arrangement, hvor Projekt Søheden Skov blev indviet. 

Borgmester Mikael Klitgaard holdt indvielsestalen, som efterfølgende blev fulgt op af skovrider Jesper Blom-Hansen, der supplerede med et ønske om at mange fremover nu vil besøge stedet.

undefined

I løbet af dagen blev der serveret økologiske pølser fra pølsevognen. Der var mulighed for at bage snobrød eller pandekager og børnene kunne boltre sig på den nyanlagte naturlegeplads på toppen af en af bakkerne.

Der blev arrangeret flere naturvejlederture ud i området og nede i skoven med de krogede bøge fortaltes om Jens Langkniv og hans færden her i det nordlige Jylland. Børnene kunne derefter snitte sig en trækniv og dagens bedste knivkaster blev til sidst fundet.

Den nye natursti på godt 3 km. samt egernkig, fotoskjul og en særlig sti til at studere stålorme på blev også afsløret og efterfølgende afprøvet.

Både Naturstyrelsen og Brønderslev Kommune håber nu at mange vil finde vejen ud til Søheden Skov og man skal ikke være bange for ikke at finde P-plads, for på dagen blev en ny stor cirkelrund P-plads også indviet.