De nye cykelruter i Thy er klar til påsken

27-03-2015

Nu er de sidste to strækninger af den nye cykelsti klar til at blive taget i brug.

Der er gennem flere år blevet arbejdet ihærdigt på, at forbedre både oplevelses mulighederne og sikkerheden på cykelstien ”Vestkystruten”, Nationalcykelrute nr. 1, på rutens vej gennem landskabet i Thy.

Det er strækningen fra Agger Tange, vest om Flade Sø til Lodbjerg og strækningen fra Hanstholm til Hjardemål, som er de to sidste nye skud på stammen. 

Det eneste der mangler på de to nyeste strækninger, er den sidste skiltning og de sidste bomme, som Naturstyrelsen Thy og Thisted Kommune vil få sat op hurtigst muligt efter påske. 

Mens vi venter på det nye kort bliver færdig, kan du finde de nye ruter på det lidt mere primitive kortet over cykelruterne.

Det er blevet til næsten 62 km ny cykelsti hvor af ca. halvdelen er asfalt og halvdelen stenmel. Herudover er der blevet afmærket 4 lokale cykelsløjfer på i alt 109 km, Reservatruten, Vandet Sø ruten, Vangså ruten og Faddersbøl ruten.

Så det er bare med at få cyklen støvet af til forårssæsonen og komme ud og få en masse oplevelser på de nye cykelstier i påsken.

Projektet er gennemført i et samarbejde mellem Thisted Kommune og Naturstyrelsen Thy, med økonomisk støtte fra bl.a. Arbejdsmarkeds feriefond, Nationalpark Thy, ”Pulje til mere cykeltrafik” adm. Af Vejdirektoratet og Grøn ordning for vindmøller.