Efterårsferie i Rold Skov

29-09-2015

Efterårsferien står for døren. Og hvorfor ikke benytte ferien til at komme ud og nyde efterårsskoven i al sin pragt?

undefined
Flammende blade i Rold Skov

I uge 42 er der efterårsferie. Dette er en god anledning til at tage hele familien med i skoven og nyde synet af bladene, der flammer gult, rødt og orange.

Hvis man husker at tage en kurv med, er der lige nu gode muligheder for at samle ind fra naturens spisekammer. I år er der rigtig mange hasselnødder at finde – men man skal være hurtig, inden musene tager dem! Ellers kan man finde vilde æbler, modne brombær, slåen og rønnebær. Og så er det selvfølgelig om efteråret, at der er højsæson for svampejagt! Hvis man er heldig kan man få både kantareller og Karl Johan svampe med hjem til gryden.  

Traditionen tro har Naturstyrelsen Himmerland arrangeret en række aktiviteter i skoven i efterårsferien. Her er et lille udpluk:


 

Svampetur i Rold Skov

undefined

Foto: Colourbox

Dato: Søndag den 11. oktober 2015 kl. 11:00 – 14:00
Mødested: P-pladsen midt på Rebild Kirkevej – indkørsel fra Rebild
Turledere: Henning Christensen, Foreningen til Svampekundskabens Fremme, og Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen Himmerland.
OBS: Medbring kurv og kniv, kop og ske.
Tilmelding: Skal ske på www.rebildporten.dk/bookoplevelser (ingen frist), her er det også muligt at bestille efterfølgende kaffe og kage mm. (frist forplejning 7. oktober).
Pris: Turen koster 25 kr. pr. deltager

Vi tager på tur i Rold skov og leder efter årstidens svampe. Vi ser og hører om de kendetegn og grundregler, der gør det muligt at skelne de spiselige svampe fra de ikke spiselige. Vi afslutter turen med at tilberede de indsamlede svampe og lave en svampesuppe.


 

Familietur med sjove efterårsaktiviteter i skoven

undefined

Dato: Tirsdag den 13. oktober 2015 kl. 11:00 – 14:00
Mødested: P-pladsen ved Rebild (Røverknolden) mellem Rebild og Skørping
Turleder: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen Himmerland
OBS: Medbring egen madpakke til frokost, alternativt kan der bestilles sandwich til afhentning eller efterfølgende kaffe og kage mm. Se mere på www.rebildporten.dk/bookoplevelser (frist forplejning 7. oktober).

På naturlegepladsen Røverknolden er der efterårshygge ved bålet. Vi tilbyder en gåtur i skoven efter GPS med indlagt quiz. På pladsen vil der være mulighed for træsløjd, hvor vi snitter legetøj og paletter til brug ved pandekagebagning over bålet.
Preben Palsgaard, som er en af Danmarks dygtigste til at lave figurer med motorsav, vil være i fuld gang med at lave nye figurer til naturlegepladsen. Det bliver helt sikkert spændende at se, når Preben arbejder på en ny røverfigur og en stor guldsmed på to meter!

 undefined


 

Læs om flere af efterårets arrangementer ude i naturen

Læs mere om, hvad du kan gøre i naturen om efteråret

Kontaktperson:

Leif Lyngsø

Skovfoged
Naturstyrelsen Himmerland

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.