17-09-2015

Nordre Fælleds Venner og Naturstyrelsen indbyder til høslæt på gammeldags maner. Naturglade nysgerrige er meget velkomne til at give en hånd med, man bestemmer selv om man vil være med i 10 minutter eller 4 timer.

Arealet som skal høstes med le omfatter en mindre del af naturområdet Nordre Fælled og finder sted torsdag 24. september kl. 13-17. Alle deltagere inviteres efterfølgende på udendørs fællesspisning fra kl. 17-18. Hele arrangementet er gratis. Mødested er for enden af Gl. Jennumvej ved p-pladsen.

undefined

Nogle slår med le - andre river sammen og bærer græsset væk.

At blive en dygtig lesvinger kræver nogen øvelse, derfor vil der være en instruktør til at vejlede. Gl. Estrup Karle- og Pigelaug stiller erfaren instruktør til rådighed, som igennem et langt liv på landet har valgt at vedligeholde håndværket i at slå græs med le. Naturstyrelsen Kronjylland leverer udstyr til leslåningen, så man behøver ikke eje en le for at være med. Større børn kan også godt prøve at være med.

undefined

Er man nok - går man på række.

Af hensyn til planlægning af fællesspisningen 24/9 ønskes tilmelding senest mandag 21. september til Eske Thøgersen på tlf.: 86 40 80 04 eller på mail: Obfuscated Email. Kommer man ikke til fællesspisning er tilmelding ikke nødvendig.

Grunden til at man tager gamle metoder i brug er af hensyn til udviklingen af insektfaunaen i området. Arealet fremstår i dag som et tæt græstæppe med høje urter i form af brændenælde, tidsler, skræpper o.lign. Slåningen af arealet skal gerne fremme levevilkårne for de mindre blomsterplanter, derved vil insekterne få flere muligheder for at finde føde. Slåning af græs og høje urter på mindre arealer skal også gerne give en varieret vegetation, igen noget der giver mulighed for flere forskellge arter af insekter.

Slåning med le gentages ved et par arrangementer henholdsvis i forsommeren og sommeren 2016.