Hjælp orkideerne - kom til årets naturplejedag i Jydelejet på Østmøn

14-09-2015

Med le, rive og højt humør kan du igen i år søndag d. 20. september fra 10-15 deltage i den store naturplejedag i Jydelejet ved Møns Klint.

Når frivillige gør en indsats for naturen, er det værd at bemærke, når det har en stor positiv effekt. Årets orkidéblomstring på Høje Møns overdrevsarealer har været bedre end længe set. Bl.a. har den sjældne orkidé, horndrager, stået med over 2000 blomster i Jydelejet i år. Det er ikke mindst de frivilliges indsats, der er årsag til den positive udvikling. Derfor giver det god mening at gentage succesen!

"Alle naturinteresserede inviteres til at være med til at forbedre orkidéernes voksesteder yderligere”, indbyder skovfoged H.C. Gravesen fra Naturstyrelsen Storstrøm og fortsætter: ”Du kan igen i år deltage i den store naturplejedag i Jydelejet ved Møns Klint. Vi glæder os til en hyggelig septemberdag, hvor der skal slås med le og "høet" skal rives væk, så forholdene for de mere nøjsomme overdrevsurter forbedres og der kan blive endnu flere orkidéer."  

Der er mulighed for at låne en rigtig "prof" le, og du kan også få instruktion i at bruge den rigtigt.

En del af hyggen er, når vi spiser frokost sammen i det grønne. Du medbringer selv frokostkurven og måske en hjemmebagt kage, mens arrangørerne byder på drikkevarer i form af sodavand, kaffe og the.

Arrangører: Græsningsforeningen Høje Møn, Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg, GeoCenter Møns Klint, Vordingborg Kommune og Naturstyrelsen Storstrøm.

Mødested: P-pladsen ved Jydelejet, Langebjergvej 1, 4791 Borre, den 21. september fra 10-15

Medbring: Frokost, praktisk tøj, solidt fortøj, arbejdshandsker og følgende redskaber, hvis du har: Le og rive.

Arrangementet er gratis. 

Naturplejeholdet 2014

Naturplejeholdet 2014