Mærk et træ for livet i Sønderskoven på Als

11-09-2015

Alle borgere kan nu være med i et forsøg, som går ud på at udpege gamle og biologisk værdifulde træer - såkaldte livstræer, der ikke må fældes.

undefinedDerfor inviterer Danmarks Naturfredningsforening Sønderborg og Naturstyrelsen Sønderjylland alle interesserede til at registrere de gamle træer med egen smartphone. Det starter med et arrangement søndag den 20. september kl. 14.00 til ca. 16 med udgangspunkt i Egetofte Naturskole (Egetoftevej 4, 6400 Sønderborg). Der bliver serveret kaffe undervejs.
Alle bedes medtage deres smartphone, så man selv kan prøve at registrere nogle træer i skoven. Fremover kan man registrere på egen hånd. (IPhones kan ikke bruges endnu, men det kommer senere).

Det er meningen at der på landsplan skal udpeges en halv million træer i Naturstyrelsens skove. En kæmpe opgave som alle kan være med til at deltage i. Træerne bliver efter registrering mærket, så de kan få lov til at leve til de dør af alderdom. I Sønderskoven på Als skal der i de kommende år findes og afmærkes knap 2.000 træer, så det er en stor og spændende opgave, hvor man virkelig kan gøre en forskel ved at sikre naturen i skovene for fremtiden.

 

 

Yderligere henvendelser: Skovfoged Martin Reimers, telefon 72543568, e-mail: Obfuscated Email