Nye køer i Svanninge Bakker

07-04-2016

Galloway kreaturerne i Svanninge Bakker har skiftet farve.

To af de nye, lyse Galloway kreaturer i Svanninge Bakker. I baggrunden ses en af de gamle, erfarne, sorte kreaturer. Foto: Naturstyrelsen Fyn/JVC

Naturstyrelsen Fyn har valgt at sælge vores kreaturer i Svanninge Bakker, og i stedet bortforpagte græsningsarealerne til en privat kreaturholder området. Der er stadig tale om robuste og godmodige Galloway kreaturer, men der er sket et skift i farverne.

De fleste af vores kreaturer er blevet skiftet ud med lysere dyr, men ni af de gamle, sorte kreaturer bliver i området for at ”lære de nye kolleger op”.

Kreaturernes græsning holder plantedækket kort, og det er vigtigt for at bevare naturtypen ”græsland” eller overdrev i Svanninge Bakker. Uden græsning vil området blive dækket af skov i løbet af få år.

I øjeblikket er der små kalve i Svanninge Bakker. De er meget nuttede, men betragt dem på afstand, så de får fred til at hvile, græsse og drikke mælk. Køerne bliver også urolige, hvis mennesker går tæt på deres kalve. Som alle andre mødre passer de godt på deres unger.

Hvis du tager din hund med på tur i Svanninge Bakker, så husk at holde den i snor.

Kontakt

Jesper Vagn Christensen

Biolog/naturvejleder
Fyn

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.