Så er bøgen sprunget ud i Aabenraa.

12-04-2016

Så er bøgen sprunget ud i Aabenraa, nærmere betegnet i Årup Skov, på en af de sydvendte skrænter nær Karpedammen. Som sædvanligt er disse træer nogle af de første bøgetræer i landet der springer ud.

undefined

Bladene er højst sandsynligt sprunget ud den 8. eller 9. april, at bedømme ud fra bladenes størrelse. Bladene på billederne her er fotograferet den 10. april.

TV2 vejret beretter at de modtog de første billeder af en ”rigtigt” udsprunget bøg i torsdags den 7. april. For at være ”rigtigt” udsprungne skal bladene være større end en to-krone og samtidig skal der være blade på adskillige grene et stykke over jordhøjde. Det må vi konstatere at de bestemt er på nogle af bøgetræerne i Årup Skov ved Aabenraa.

Det lyder måske som et usædvanligt tidligt tidspunkt at bøgen er sprunget ud på i år, men det er nu ikke så usædvanligt endda, idet de registreringer som TV2 vejret har lavet gennem de sidste 13 år, fortæller at den i gennemsnit er sprunget ud den 7. april på de første steder. Det tidligste de har registreret er den 22. marts 2014 og det seneste udspring fandt sted den 23. april 2013.

undefined