Skovens Dag i Tinkerdal

22-04-2016

Masser af sjove, friske og lækre oplevelser for børn og voksne og besøg af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Skovens Dag, som Naturstyrelsen Midtjylland og Holstebro Kommune samarbejder om, finder sted i Tinkerdal, Feldborg Nørreskov, søndag den 1. maj kl. 11-15.

undefined 

Esben Lunde Larsen og Karsten Filsø, formand for kommunens udvalg for natur, miljø og klima, åbner arrangementet kl. 11. Straks efter følger en halv times forrygende timbersport, hvor Øksemanden fra Kværndrup, Brian Palsgaard, har gang i økse, håndsav og motorsav i alle størrelser. Træsmuld og spåner flyver i luften, og træstammer bliver til pindebrænde.

Leg, læring og næring

På pladsen foregår en lang række spændende aktiviteter for børn og voksne – bl.a. bueskydning, teambuilding, lege, natur-femkampbane og skovgynge.

Naturvejlederne har gang i forskellige aktiviteter. I Naturens Skatkammer kan du smage deres fantastiske urtepesto. Du kan snitte i træ, bage snobrød, prøve jagtstien, komme på krible-krable smådyrssafari eller køre en tur i Hugormen, som er en traktortrukket udflugtsvogn.

Guidet tur på mountainbike

Du kan låne en mountainbike og komme på en guidet tur rundt i skoven eller prøve forskellige lege og øvelser på en særlig bane.

I Naturstyrelsens info-telt kan du få information om skov og natur, tips til din skovtur eller høre om biodiversitet og udpegningen af de såkaldte livstræer. Måske har du et yndlingstræ, du gerne vil have udpeget og sikret for eftertiden.

På pladsen kan du købe kaffe, øl og vand, og der er smagsprøver på grillet krondyr.

Smagsprøver fra bålkøkkenet

Familiecentret Spiren fra Holstebro byder i samarbejde med Red Barnet og Sct. Georgs Gilderne på smagsprøver fra bålkøkkenet. Du kan også møde nogle af skovens faste brugere.

Fx de kræftramte mænd fra gruppen Mandehørm og de unge kontanthjælpsmodtagere fra Montagen. Mød også de frivillige fra bl.a. borgerforeningerne i Skave og Hogager, der har medvirket til at etablere de mange faciliteter på Besøgsstedet Tinkerdal.

Du kan også få en snak med andre af skovens og kommunens folk og en række af de frivillige borgere, der gør en indsats for at andre til daglig kan få oplevelser og aktiviteter i skoven.

-       Jeg er utrolig glad for den frivillige indsats, mange lokale borgere gør for at andre kan få motion, friluftsliv og naturoplevelser i Feldborg Nørreskov. Det er desuden fantastisk at se, hvordan ophold og aktiviteter i skoven kan fremme sundhed og velvære for en række borgere, der tumler med udfordringer i dagligdagen, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen Midtjylland.

Han glæder sig over, at Holstebro Kommune og Naturstyrelsen har besluttet at fortsætte samarbejdet om aktiviteter i Tinkerdal og udvide det ved at etablere et nyt naturcenter ved Tingedalshus midt i Feldborg Nørreskov.

Naturen skal benyttes og beskyttes

Formand for natur-, klima- og miljørudvalget i Holstebro Kommune, Karsten Filsø, glæder sig også over samarbejdet, indsatsen og det omfattende program på Skovens Dag.

-       Vi har en fantastisk og varieret natur i Holstebro Kommune – ikke mindst i vores skove og plantager. Vi tager vores ansvar for at beskytte naturen meget alvorligt, og samtidig vil vi gerne have så mange som muligt til at benytte den. Jo flere, der bruger vores natur, des flere ambassadører har vi for kommunen og for de mange muligheder og oplevelser i det fri, siger Karsten Filsø.

Tinkerdal i Feldborg Nørreskov ligger 2 km øst for Skave på rute 16.

Se kort med oversigt over aktiviteter m.m.

Torben Bøgeskov

Naturvejleder