Tak til Østre Skole for indsatsen ved Bøgsted Rende!

11-04-2016

Specialklasse fra Østre Skole var før påsken ude for at indsamle affald ved Bøgsted Rende

Onsdag d. 16. marts var en specialklasse fra Østre Skole på besøg ved Bøgsted Rende for med egne øjne at opleve betydningen af det stadig stigende problem med affald fra havet og for at bidrage til indsatsen med at få fjernet affaldet fra vores fælles kystområder.

Østre Skoles specialklasser har udeskole på skemaet hver onsdag og besøget til Bøgsted Rende var i dette regi. Lærer fra Østre Skole David Thomey Kristensen fortæller:

Formålet med udeskolen er at få, især naturfagene, ud i nationalparken, hvor læringen foregår på en praktisk måde, og hvor man får oplevelser ind sammen med læringen.

Dagen startede med at skovarbejder Heine Nielsen fra Naturstyrelsen Thy fortalte om problemet med affald i havene, og hvordan at vinterstormene får affaldet til at ende oppe på land. Derefter gik de arbejdssomme elever i gang med at indsamle affaldet i området, således at lokale og turister igen kan opleve den uspolerede kystnatur.

Naturstyrelsen Thy takker Østre Skole for indsatsen og opfordrer samtidig andre skoler, institutioner, foreninger m.v., der har lyst til bidrage med en lignende indsats, til at kontakte Naturstyrelsen Thy.

Kontakt

Morten Brown Stummann

Forstfuldmægtig