Harrild Hede Dagen lørdag den 27. august

20-08-2016

Kom og mød Lupus og alle Harrild Hedes andre venner på Naturcenter Harrild Hede lørdag den 27. august. Her afvikles Harrild Hede Løbet. Der er stande og aktiviteter eftermiddagen igennem. Der er en guidet tur. Hugormen kører hver time, og skoven og heden er åben for kørsel i privatbiler.

undefined

Lørdag den 27. august 2016 afholdes Harrild Hede Dagen på og ved Naturcenter Harrild Hede. Det er foreningen Harrild Hedes Venner, der i samarbejde med Naturstyrelsen Midtjylland og Ikast-Brande Kommune giver børn og voksne mulighed for at hygge sig, motionere og få naturoplevelser i den midtjyske natur.

Der vil være aktiviteter ved Naturcenteret fra kl. 10:00 til 17:00 startende med, at Harrild Hede Løbet afvikles fra kl. 10:00. Her er der mulighed for at løbe 5km, 10km eller en halvmaraton ad stier og grusveje igennem den blomstrende lyng på Harrild Hede. Der vil være præmieoverrækkelse ved Naturcenteret omkring kl. 12:00. Deltagelse kræver tilmelding, som kan ske på: http://ikast-am.dk/lobemotion eller https://app.lap.io/event/2016-naturloeb-harrild-hede  Her findes der også nærmere information om løbet. Løbet arrangeres af Bording løbeklub, Brande motion og Ikast atletik & motion

Kl. 13:00 tager Harrild Hedes Venner over. Der vil være en række stande og aktiviteter ved naturcenteret. Du kan bl.a. møde frivillige fra Friluftsrådet, Dansk Orienteringsforbund, Jægerforbundet, Dansk Vandrerlaug, Akvæduktens Venner, Schweisshunderegistret, Dansk Handicapforbund, DGI Senioridræt og naturligvis Harrild Hedes Venner.

Du kan møde Lupus, FC Midtjyllands maskot, som kommer til heden for at møde andre af hedens venner og måske få et glimt af en vild ulv. Kl. 13:30 kan børn og unge ”trille lidt bold” med en af superligaspillerne fra FCM og man kan få en snak med FCM’s cheftræner, Jess Thorup, om ”heden har en fremtid i Europa”.

Diabetesforeningen i Ikast-Brande står for et helt særligt delarrangement fra kl. 13:00 til 15:00. Foreningen holder nemlig Sund søndag på en lørdag. Under instruktion af Inga Ager kan man være med til at tilberede sunde retter over bål og efterfølgende smage herlighederne. Foreningen giver også gode råd om vigtigheden af kost, motion og frisk luft for folks sundhed.

Naturvejledere fra Naturstyrelsen har en stand, hvor man kan se og høre om nogle af hedens karakteristiske planter. Børn kan bage snobrød og pandekager over bål. Og kl. 13, 14, 15 og 16 kører den traktortrukne vogn, Hugormen, ud til de særlige formidlingsparceller på Harrild Hede, hvor man kan se og høre om, hvordan heden ser ud, afhængig af hvordan man plejer den.

Dansk Vandrerlaug har i samarbejde med Akvæduktens Venner en guidet tur kl. 15:00, hvor der bl.a. vil blive fortalt om den gamle engvandingskanal med tilhørende akvædukt og det arbejde frivillige har startet op med at pleje og synliggøre disse fortidsspor. 

Fra kl. 13:00 til solnedgang er der mulighed for i egne biler at køre ud på Harrild Hede og gennem Nørlund Plantage for at plukke tyttebær eller spejde efter dyr eller fugle. Området er ligeledes åben for bilkørsel fra solopgang til solnedgang søndag den 28. august. Der er således tale om en unik mulighed for at køre i et vidtstrakt naturområde, der ellers er lukket for privat bilkørsel. I weekenden er en bilrute afmærket med pile og skilte med numre. Kort og tilhørende forklaring kan fås på aktivitetspladsen eller her

Harrild Hedes Venner sælger kaffe og kage samt øl, vand og pølser. Redaktørerne af den fine bog, Harrild Hede og Nørlund Plantage, der udkom forrige år, vil være til stede og sælge bogen til særpris.

Naturcenter Harrild Hede ligger på Fasterholtvej 36, 7330 Brande.

undefined

Torben Bøgeskov

Naturcenterleder
Midtjylland