Hekse og trolde i plantagerne

31-08-2016

I disse uger sker der eventyrlige ting i plantagerne ved Naturstyrelsen Thy

Vandet og Langdal plantage danner for tiden rammer for teaterstykket ”Inde i den dybe skov” ved Thy Teater, der er henvendt til familier, institutioner og skoler.

Så snart bussen gør holdt, inviteres deltagerne med på en uventet og spændende tur, hvor skovens beboere dukker op fra deres skjul bag træer, bakker og fra huller i jorden, hvorefter de tager børnene med på en eventyrlig tur gennem skoven. I skoven findes der mange væsner, lige fra drilagtige skovhekse til hjælpsomme trolde, og de besøgene vil også støde på tossede gamle damer på turen igennem nåletræerne.

Pædagog Ulla Kiefer Jensen fra Limfjordsbørnehaven fortæller om deres oplevelse med forestillingen i Vandet Plantage:

Det var mega godt! Børnene var så optaget af forestillingen, og ja det var vi voksne da også. Det var en sjov og anderledes måde for os at komme ud i naturen. Ofte ville flere af børnene vandre væk eller blive urolige, men det var slet ikke tilfældet i dag. Skuespillerne bruger omgivelserne så godt og fangede vores børn med deres spændende historier og figurer.

Naturstyrelsen Thy lægger gerne rammer til initiativer som dette, der er med til at give de medvirkende børn et stærkere forhold til naturen. Antallet af forestillinger har været højt, og dermed har rigtig mange børn fra lokalområdet haft mulighed for at få en særlig oplevelse.

Kontakt

Morten Brown Stummann

Forstfuldmægtig

Heidi Marie Bjerre

Natur- og kulturformidler praktikant