Nu er det blevet nemmere at besøge Gamleborg

20-12-2016

Hidtil er vejen fra bunden af Ekkodalen til borgruinen Gamleborg gået gennem en hulvej, som store dele af året har været svær at bruge, fordi den var våd og mudret. Men nu har Naturstyrelsen opført en trappe, som giver bedre adgang til Gamleborg.

Den nye trappe gør det nemmere at komme fra Ekkodalen til Gamleborg. Foto: Georg Ask Marker.

Trappen giver en mere sammenhængende friluftsoplevelse i og omkring Ekkodalen. Ekkodalen er i sig selv et besøg værd, men der er også et flot landskab omkring Bornholms største sprækkedal, som byder på både flot natur og spændende kulturhistorie. Den nye trappe er opført med en ny teknik, som forankrer trappen med metalspyd og hæver den over jorden, så den ikke påvirker de gamle kulturlag.

Gamleborg ligger på kanten af Ekkodalens stejle klippevægge. Her har borgen ligget siden vikingetiden, men de stenkonstruktioner vi kan se i dag stammer fra en omfattende modernisering af borgen omkring år 1100. Gamleborg har fungeret som øens hovedfæstning og kongeborg. I midten af 1100-tallet blev Gamleborg opgivet til fordel for Lilleborg, som ligger i Borresø godt 700 meter nordvest for Gamleborg.

Læs mere om Gamleborg og Lilleborg.