Video om Cirkelstien

16-12-2016

I forsommeren indviede Naturstyrelsen og Realdania et nyt stiforløb, Cirkelstien, på Nordbornholm. Nu er der produceret en video, som viser, hvordan stien kan bruges til at opleve områdets storslåede natur, landskab og helleristningsfelter.

Cirkelstien binder Allinge-Sandvig sammen med Hammershus og leder gæsterne forbi de mange helleristninger i området og gennem et storslået og varieret landskab. Stien har sit navn fra de tre cirkelformede træplatforme med en diameter på 25, 15 og 7 meter, som man finder undervejs på stien. Platformene fungerer som holdepunkter i landskabet og er oplagte til leg, læring og formidling for skoleklasser og andre grupper, som besøger området.

undefined

Stien går fra helleristningsfeltet ved Madsebakke i udkanten af Allinge-Sandvig over Anebjerg Høj og videre mod Hammershus. Efter den store platform ved Anebjerg Høj kan man vælge enten at gå via det åbne græsningslandskab med helleristninger vest for Anebjerg Høj, hvor man finder den mellemste platform eller ad vejen over Russersletten og gennem Nørreskoven.  Stiens to afstikkere mødes igen i Nørreskoven, hvor man også finder den mindste platform. Herfra går stien over Hammersholm og Hammershøj til Hammershus. Det tager ca. en time at gå stien.

Cirkelstien er skabt af Naturstyrelsen og Realdania i samarbejde med arkitekt Erik Brandt Dam.