Kalø Slotsruin set i fugleperspektiv

05-01-2016

Med den nye trappe i tårnet på Kalø Slotsruin bliver det nu muligt, at se den gamle ruin fra oven. Den 13. januar indvies projektet ved Kalø Slotsruin. Projektet, der er blevet til som en del af initiativet Steder i landskabet, gennemføres i et partnerskab mellem Realdania og Naturstyrelsen.

Kalø Slotsruin er en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge, og blev grundlagt af kong Erik Menved i starten af 1300-tallet. I dag er ruinen et yndet udflugtsmål, og nu tilføres en ny dimension til oplevelsen af områdets spektakulære landskab og ruinens 700 årige historie.

undefined

Vejen ud til ruinen går ad den næsten 500 meter lange middelaldervej.

 

Med en hensynsfuldt placeret trappe op gennem tårnet i ruinen er det nu muligt at komme op i højden. Fra tårnets åbninger kan man opleve udsigten af det typiske danske kystlandskab i

Østjylland med havet, strandenge og skovene. Desuden er hele ankomsten til området blevet løftet, så oplevelsen kan stå mål med Kalø Slotsruins store kulturhistoriske kvaliteter.

undefined

Udsigten over slotsruinen fra øverste afsats på trappen i tårnet.

 

Projektet er ét blandt i alt 10, som gennemføres på udvalgte steder i den danske natur som en del af initiativet ”Steder i landskabet” i et partnerskab mellem Realdania og Naturstyrelsen.

”Målet med projektet er at styrke oplevelsen af både kulturhistorien og af naturen. Fra toppen af den nye trappe er der et enestående udsyn over ikke blot ruinen, men så sandelig også over hele landskabet ved Kalø. Jeg er sikker på at de besøgende vil få en helt unik oplevelse med den nye konstruktion i tårnet” siger skovrider Peter Brostrøm, Naturstyrelsen.

Alle er velkomne til indvielsen, der finder sted den 13. januar kl. 13-15 ved Kalø Slotsruin. Udover den officielle snorreklipning vil der være fælles vandring ud til og fortællinger om ruinen samt oplæg om projektets vision og idéer.

Læs Invitation og programmet for indvielsen: Invitation indvielse Kalø

Læs mere om Stedet tæller - Kalø

Læs mere om Kaløs historie