Skoven lige nu - vinter....

19-01-2016

Skoven ser ved første øjekast måske en smule kedelig ud på denne årstid, men kigger man nærmere efter kan man se at der er gang i en del.

undefined

De første lune vintermåneder fik caprifolier og visse hyldebuske til at sende små lysegrønne blade ud. De sidder stadig og lyser op selvom der har været flere dages frost.  
Nogle piletræer har allerede fået dunede gæslinger. Gæslinger er pilens gråhvide blomst. Skulle der være en bier der vågner tidligere end normalt, vil de kunne spise af pilens blomsterstøv.
Går du tur i skoven lige nu og fjerner det øverste bladlag, vil du kunne se fine små spirer af anemoner. Selve blomsten er ikke kommet frem endnu, men de små lysegrønne blade vokser visse steder allerede ud af anemonens tykke rødder. Du vil også under bladlaget kunne se små nye grønne skovsyrer. Disse fine små planter ligner trekløver, men bladene er hjerteformede. Smager du på dem smager de af citron.
Frosten har været her i et par uger nu og det har afstedkommet et sjovt fænomen kaldet ”Nisseskæg”. Nisseskæg er fine tynde frosttråde der vokser ud af udgåede grene. Trådene ligner et hvidt skæg. Når du rører ved skægget smelter det i dine hænder.
Pas de frosne vandhuller og søer når du er på tur i skoven. Selvom overfladen er frosset til is er det ikke sikkert at isen er tyk nok til at bære. Der skal længere tids frostvejr til før isen når de ca. 18 cm som den skal have før den er helt sikker.
Rigtig god tur i vinterskoven.