Kom på natravnetur i Nørlund Plantage

04-07-2016

Harrild Hedes Venner og Naturstyrelsen Midtjylland inviterer alle interesserede med på natravnetur på Harrild Hede og i Nørlund Plantage onsdag den 13. juli. Turen foregår dels i privatbiler, dels til fods.

undefined

Onsdag den 13. juli har alle interesserede mulighed for at komme med på en spændende natravnetur i Nørlund Plantage. Blandt fugleinteresserede er den nordlige del af Nørlund Plantage kendt for at huse flere par natravne, så her er der gode muligheder for at få natravnens underlige, snurrende sang at høre i den lyse sommernat. Og turen er næsten kun for natteravne, for natravnen kan normalt først høres efter solnedgang.

Derfor starter turen først kl. 21:30 ved Naturcenter Harrild Hede. Herfra kører vi i kortege i egne biler op over Harrild Hede og andre af plantagens hedestrøg. Måske er vi heldige at se noget af plantagens hjortevildt undervejs. Nord for Kæret stopper vi og fortsætter til fods mod nord. Her kan vi sikkert høre fugle som sangdrossel og rødhals synge godnat, og måske lader hedelærken sin vemodige fløjtetrille lyde ud over området.

Når solen er gået ned, er scenen overladt til natravnene - måske med gæsteoptræden fra en skovsneppe. Husk myggebalsam!

Turen ledes af ornitologen Niels Peter Brøgger, der gennem mange år har fulgt natravnene i Nørlund Plantage, og naturvejleder Torben Bøgeskov fra Naturstyrelsen.

Naturcenter Harrild Hede ligger på Fasterholtvej 36, 7330 Brande (husk at angive Brande eller Ejstrupholm som bynavn, hvis du bruger GPS!)

Torben Bøgeskov

Naturvejleder
Midtjylland