Giftig majs smidt i midtjydsk skov

01-06-2016

En spandfuld bejdset majs beregnet til udsåning er smidt ved en p-plads ved Skolevej i Feldborg Nørreskov. Den bejdsede majs er giftig og kan være dødelig for de dyr, der spiser den.

undefined 

Den 31. maj fik Naturstyrelsen Midtjylland en henvendelse fra Egon Østergaard, der er formand for Dansk Ornitologisk Forening. Ved en offentlig p-plads ved Skolevej i det sydøstlige hjørne af Feldborg Nørreskov mellem Herning og Skive var der fundet en portion rødbejdset majs, som er beregnet til såning. 

Skovfoged Steen Fjederholt besigtigede stedet og kunne konstatere, at nogle snegle og biller lå døde ovenpå den bejdsede majs. Den bejdsede majs er nemlig giftig og kan være dødelig for de dyr, der spiser den. Der blev naturligvis straks taget initiativ til at fjerne majsen - med støvsuger. Efterfølgende blev stedet brændt af med ukrudtsbrænder og tildækket med kvas, så fugle og pattedyr ikke kan komme til eventuelle oversete majs.

Mængden af majs svarede til en spandfuld. Det forhold, at majsen lå umiddelbart ved en p-plads tyder på, at man ikke har haft til hensigt bevidst at forgifte fugle eller pattedyr, men blot skaffe sig af med noget - desværre farligt - affald.

Det er utroligt og trist, at folk kan finde på at smide giftigt affald i naturen, siger skovrider Poul Ravnsbæk og fortsætter: Til gengæld er det dejligt, at mange af vore skovgæster er årvågne og holder øje med ulovlige forhold, så eventuelle skader begrænses.

undefined