Bjergsalamandertur i Årup Skov ved Aabenraa

18-05-2016

Lørdag den 21. maj inviterer Bjergsalamandergruppen og Naturstyrelsen alle interesserede til en spændende salamandertur i Årup Skov ved Aabenraa, en tur hvor I vil komme til at se et af landets mest sjældne og spændende små dyr: Bjergsalamanderen.

Bjergsalamander - den helt orange bug. Foto ERK
Bjergsalamander med kendetegnet den helt orange bug. Foto ERK.

Og bjergsalamanderen ér virkelig sjælden her i landet, for den findes kun i vandhuller i og omkring Aabenraa. Ellers ses den ofte i det sydlige Europas bjerge. Deraf navnet. Den lille fyr kan, specielt her i foråret, findes i små vandhuller, hvor den kommer ned for at parre sig og den er nem at genkende,  idet den er helt orange på bugen.

Bjergsalamandergruppen har i den forgangne tid gjort et kæmpe stort og flot stykke arbejde for at hjælpe den sjældne lille fyr. De har oprenset vandhuller i Aabenraa Skovene, så forholdene for Bjergsalamanderne kan blive optimale. På turen lørdag den 21. maj vil vi fremvise nogle af disse fine vandhuller og vi vil fange og nogle af salamanderne så i kan se den, mens vi fortæller om deres levevis og det arbejde der gøres for at bevare og hjælpe dem. Vi tager vandhulsketchere med så børn og andre interesserede kan prøve om de selv kan fange nogle dyr i vandhullet.

Tid: Lørdag den 21. maj, kl. 13-15

Mødested: Skovlyst Naturskole, Årup Skovvej 25, 6200 Aabenraa

Guider: Uffe Mikkelsen (Bjergsalamandergruppen) og Trine Sørensen (Naturstyrelsen)

Yderligere information om arrangementet kan fås ved henvendelse til kontaktperson - se øverst til højre.

Trine Sørensen

Naturskoleleder
Skovlyst Naturskole