Vi giver naturen mu(h)ligheder

30-05-2016

Naturstyrelsen inviterer søndag den 5. juni på en anderledes og spændende tur om en helt særlig hjælp til naturen.

undefined

De danske skovenge er i tilbagegang. Samtidig med at mange skovenge forsvinder, forsvinder den helt særlige natur, som knytter sig til sådan en skoveng også.

På skovengen ved Nygård i Nørreskoven på Als, er det dog anderledes. Skovengen har de sidste 6 år hvert forår fået en håndsrækning af frivillige flittige høsletsfolk. De har slået engen med le samt båret græs og høslet væk fra engen. Dette for at hjælpe naturens nøjsomme og sarte blomster og dyr. Ved hjælp af dette arbejde, er det lykkedes at genskabe en blomstrende orkidé skoveng som kun findes få steder i vores område.

Nu får naturen endnu en hjælpende hånd! Denne gang er det ikke af frivillige hænder med le, men en flok med klove og muler –køer.

Køerne bliver lukket ud på skovengen så de nøjsomt og på deres helt egen naturlige måde, skal pleje skovengen og naturen på den.

Søndag den 5. juni kl. 11.00 – 13.00 vil Charlotte Jervelund fra Danmarks Naturfredningsforening i Sønderborg, forpagter Søren Rasmussen fra Kragrøi I/S og Naturskoleleder Andreas Hermann fra Naturstyrelsen Sønderjylland vise, fortælle og sætte ”Mule-naturplejen” i gang.

”Der er masser af mu(h)ligheder for hele familien for at komme se det spændende projekt. Der vil være fortællinger om skovengens flora og fauna, om køerne og deres liv samt være orkidé tælling og fiskeri med net i den lille skovengsø. Her er masse af lave for både børn og voksne.

 

Arrangementet finder sted på skovengen ved Nygård i Nørreskoven på Als. Kør efter adressen Nørreskovvej 41, 6430 Nordborg.

Husk praktisk fodtøj

Giv glæder os til vi ses.

Yderligere spørgsmål

Naturskoleleder Andreas Hermann 72543580, Obfuscated Email