Find din julepynt i naturen

09-11-2016

Naturen bugner lige nu af forskellige kogler, krogede grene og blødt mos, man frit kan tage med hjem

Hvis man har lyst til at lave sine egne juledekorationer, så er der masser af materialer og inspiration at hente i naturen lige netop nu. I plantagerne og de åbne naturområder ved Naturstyrelsen Thy kan man slippe kreativiteten løs og samle løs af bær, kogler, krogede grene, og hvad man ellers kan bruge til at skabe hygge i hjemmet. Og det er ganske gratis.

Jagten på materialer til juledekorationer er sjov for både børn og voksne. I Naturstyrelsen håber vi, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at få en god oplevelse i naturen, gerne med hele familien,

fortæller forstfuldmægtig Morten Brown Stummann fra Naturstyrelsen Thy.

Det er dog en god idé at opfriske reglerne omkring indsamling af materialer fra naturen, før man tager afsted på tur. På de skov- og naturområder der forvaltes af Naturstyrelsen Thy må nødder, bær, svampe, frø og kogler, blomster, urter, grene, kviste, mos og lav m.v. indsamles i begrænset omfang (i praksis en posefuld) til privat brug. Så der også er noget til den næste skovgæst.

Grene og kviste må dog ikke indsamles i bevoksninger, hvor der oparbejdes pyntegrønt. Ligeledes må der ikke klippes grene og kviste af træer og buske, undtagen fra løvtræer, der er over 10 meter høje. Kogler må kun samles fra skovbunden. Indsamling til videresalg kræver en sankeaftale.

Læs mere på Naturstyrelsen hjemmeside: Hvad må jeg samle i skoven?

Kontakt

Morten Brown Stummann

Forstfuldmægtig