Nyjægerjagt ved Naturstyrelsen Thy

29-11-2016

I Vilsbøl Plantage deltog et dusin nye jægere på nyjægerjagten sammen med Naturstyrelsen Thy.

Vildtkonsulent Tommy Hansen fortæller om det nedlagte vildt.

Fredag d. 25. november kl. 9 mødte 12 spændte nyjægere op ved naturforvaltningsenhedens kontor på Søholt. Her blev de budt velkommen af vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen, der traditionen tro startede dagen med en parole. Parolen sætter rammerne for dagens afvikling, afskydning og sikkerhed. Herefter steg jægere, hundeførere og klappere ind i bilerne og kørte ud til dagens første såt.

I løbet af dagen blev der afviklet 5 såter. Resultatet af jagten blev fremlagt på vildtparaden. Det blev til 2 skovsnepper, 2 rådyr og 1 hare. Sneppen har højeste rang på vildtparaden og placeret derfor øverst i forhold det andet vildt. Den er også den eneste fugl, der bæres i stængerne (benene), da hoved og hals er skrøbelige, og der derfor er risiko for at hovedet falder af. For to af de nye jægerne var det deres første nedlagte sneppe, hvormed traditionen tilskriver at den heldige jæger skal kysse sneppen for at ære dyret og derefter modtage dens penselfjer som trofæ.

Formålet med nyjægerjagter er, at nye jægere, der har bestået jagtprøven og haglskydeprøven, kan komme med på en jagt. Her kan de prøve nogle af de færdigheder af som de har lært. Nyjægerjagter er altid hagljagter. På en nyjægerjagt er de nye jægerne i selskab med erfarne jægere, og der er god tid til at tale om jagt, og hvad der opleves på dagen. Der findes ingen dumme spørgsmål på dagen, der er fokus på læring i sikkerhed, jagtetik, godt jægerhåndværk og god etikette.

Naturstyrelsen Thy takker for en god nyjægerjagt. Knæk og bræk fremover.

Kontakt

Tommy Hansen

Vildtkonsulent