Fodsporet fejrer fødselsdag den 8. oktober

03-10-2016

Den populære Sysvestsjællandske natursti fylder 5 år og det fejres den 8. oktober fra 9.30 til 16.30
Så kom ud på Fodsporet, nyd efteråret og de mange aktiviteter på dagen!

En 48 kilometer lang asfaltsti med et væld af friluftstilbud, spækket med cyklister, motionsløbere, lokale aktører, spejdere, landsbylaug, borgerforeninger og andet godtfolk. Det er scenariet, når Fodsporet bogstavlig talt holder åbent hus lørdag den 8. oktober. Nu er det nemlig 5 år siden Næstved og Slagelse Kommuner, Naturstyrelsen og Nordeafonden etablerede den populære natursti. Fodsporet har siden 2011 fungeret som hurtigste cykelpendlerrute mellem de Sydvestsjællandske byer, en grøn ’motorvej’ der binder by og land sammen.

 

Fodsporet er også robust hverdagsnatur med masser af faciliteter for friluftsfolket. Jeg er helt tryg ved at sende min datter ud på en løbetur på stien og mange cyklister benytter madpakkehuset til den medbragte mad og en kop kaffe. Vi er rigtig glade for Fodsporet fastslår Hanne Larsen fra Sandved Egnens Borgerforening. På grund af stort lokalt engagement kan parterne bag Fodsporet se tilbage på 5 års succesrigt samarbejde, og samtidig se fremad mod nye natur- og friluftsprojekter for Sjællands længste sammenhængende natursti. 

Tur på Fodsporet

 

Program:
 

Kl. 9.30 Indvier Slagelse Kommune sammen med Slagelse Motionsklub den nye intervalløbebane på Fodsporet ved Bjergbygade i Slagelse.

Kl. 9.45 Cykler Team Rynkeby Næstved med viceborgmester Daniel Lillerøi fra Herlufsholm Idrætscenter, Herlufsholm Allé 233, 4700 Næstved med kurs mod Dalmose. Alle er velkomne til at cykle eller løbe med.

Kl.10.00 Cykler Team Rynkeby Vestsjælland med borgmester Stén Knuth fra Søholmparken 56, 4200 Slagelse med kurs mod Dalmose. Alle er velkomne til at cykle eller løbe med.

 

Cirka kl. 10.45 De to cykelhold ankommer til Dalmose ved Dagli’ Brugsen på Lodsvej 1, 4261 Dalmose og kl. 11.00 byder Naturstyrelsen velkommen. Borgmestrene holder fødselsdagstale. Herefter er der byfest i Dalmose med mange aktiviteter og lidt godt til ganen.

 

Kl. 12.30 er der gratis kagebord og pølsebod i Sandved, som også holder byfest fra kl.11.00 Kom og se det flotte nymalede madpakkehus. Alle er velkomne.

Kl.14.00 – 16.30 serverer Skørpinge Landsbylaug friskpresset æblesaft og nybagt kage i shelteret ved Skalsbjerg.

 

Så kom ud på Fodsporet, nyd efteråret og de mange aktiviteter på dagen!

 

Yderligere oplysninger:

 

Næstved Kommune

Fritidskonsulent Palle Andersen, Obfuscated Email Tlf. 55 88 30 28

 

Slagelse Kommune

Idrætskonsulent Sofie Aabo, Obfuscated Email Tlf. 21 13 51 90

Aktivitetskoordinator Heidi Adele Cardell, Obfuscated Email Tlf. 21 26 26 51

 

Naturstyrelsen Storstrøm

Naturvejleder Marie Roland, Obfuscated Email Tlf. 22 49 65 92

 

Fodsporets fødselsdag arrangeres af Næstved og Slagelse Kommuner samt Naturstyrelsen i samarbejde med frivillige lokale kræfter.