Indvielse af naturprojekt ved Bølling Sø

07-10-2016

Ikast-Brande Kommune og Naturstyrelsen har netop afsluttet et større naturprojekt ved vestenden af Bølling Sø. Afløbets stemmeværk og tilhørende stryg er justeret, og vandet er flyttet fra den tidligere kanal til et nyt, slynget åforløb. Torsdag den 13. oktober indvies projektet. Alle interesserede er velkomne.

Luftfoto af det nye afløb fra Bølling Sø. Foto: Erik Balle

Bølling Sø Kanal, der i snart 150 år har ført vandet væk fra Bølling Sø-området og mod vest i en snorlige og meget dyb kanal, vil fremover ligge højt i terrænet og være forsynet med både slyng og stryg. Projektet betyder forbedrede forhold for både fisk, planter og smådyr, fx vil fisk nu frit kunne vandre op i selve søen. Samtidigt bliver der bedre adgang for publikum til området vest for Bølling Sø, da den gamle Bølling Sø Kanal nu kan krydses tre nye steder. 

torsdag den 13. oktober klokken 16.00 slipper vi vandet løs i det nye åløb ved vestenden af Bølling Sø.

Alle interesserede er velkomme til at deltage ved indvielsen! 

Naturstyrelsen og Ikast-Brande Kommune byder til lejligheden på lokale økologiske oksefrankfurtere fra naturplejekvæg, der har græsset langs kanalen, og på øl fra Bølling Sø Bryghus.

Formanden for Ikast-Brande Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Henrik Engedahl, vil indvie projektet.

Så kom og se det nye stryg og det slyngede vandløb, gå en tur i området og få lidt godt til ganen!

Det forventes at Kragelundvej afspærres i perioden fra kl 15.00 til 18.30. Vi beklager for de gener det eventuelt må medføre. Parkering kan foregå ved Klosterlund eller p-pladsen på Kragelundvej ovenfor søområdet. 

Du kan læse mere om projektet her.

Niels Toftegaard Jensen

Skovfoged
Midtjylland