17-10-2016

20 kilometers kvalitetsvandresti indviet i Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge har indviet 20 kilometers vandresti i Mols Bjerge. Stien er certificeret efter Dansk Vandrelaugs kvalitetsnormer.

undefined

Bestyrelsesformand Erling Post introducerer kvalitetsvandreruten for de mange fremmødte ved indvielsen.

Med stien er der lagt op til kvalitetsvandreoplevelser i nationalparklandskabet. Det har fra projektets begyndelse været målet, at ruten skal leve op til de forventninger, som også rutinerede vandrere har. Netop derfor er Mols Bjerge-Stien certificeret efter Dansk Vandrelaugs kvalitetsnormer. Men det er også målet at lade ruten certificere internationalt hos European Ramblers Association. Det sker, når Nationalparken sammen med sine partnere, Naturstyrelsen Kronjylland og en række private lodsejere, er klar med de næste to sti-sløjfer på hver 20 km.

undefined

Ruten er afmærket, så besøgende uden lokalkendskab også kan finde vej.

 

Målet er 60 km
En international certificering kræver nemlig samlet 60 km’s kvalitetssti. Arbejdet med de næste 20 km er i gang, men det er ikke muligt at sige, hvornår de næste stisløjfer er færdige. Det kommer helt an på de udfordringer, der opstår undervejs. Sikkert er det dog, at Nationalparken på det tidpunkt kommer helt i front med Danmarks anden internationalt certificerede kvalitetsvandrevej efter Gendarmstien i Sønderjylland.

undefined

Flere steder går ruten gennem folde med græssende naturplejere.

Populært at vandre
Det er ganske populært at vandre i naturen – og nyde omgivelser, ro og bevægelse. Nationalparklandskabet er særdeles velegnet til vandreture. Der er nemlig stigende efterspørgsel fra lokale og gæster i området, der gerne vil ud for at vandre i to-tre dage. I dag er der ikke en sammenhængende vandrerute, og det er baggrunden for arbejdet med at skabe sammenlagt 60 km’s vandrerute, hvoraf Mols Bjerge-Stien er første strækning.

Frivillige på overarbejde
Det er et enormt arbejde at finde, aftale, kortlægge og opmærke en rute, og dette arbejde er kun lykkedes, fordi frivillige fra Nationalparkens FrivilligGruppe været vedholdende og flittige.

Læs mere om kvalitets vandreruten Mols Bjerge-stien.

 

 

%MCEPASTEBIN%