Naturen får en håndsrækning

14-10-2016

Nord for Randers er et gemt grønt åndehul. Mange kører blot forbi området uden at vide, at det rummer mange små naturperler. En af disse små perler er en lille sø, som i sin tid blev brugt af ingeniørtropperne ved Randers Kasserne.

Søen er i dag ved at gro til med piletræer. De mange andefugle, der nyder stilheden omkring søen, har bidraget til en lettere forurening af vandet. Problemerne omkring søen har 4., 5. og 6. klasser på Randers Kristne Friskole valgt at gøre noget ved det. De har forberedt sig i klassen på det teoretiske, og har nu bragt undervisningen fra klasselokalet ud i naturen. Hver dag i en hel uge har de arbejdet med at fælde træer, samle sten, fiske andemad og skabe en lille natursti.

”Kan du se der er sket noget ved søen?” vil en ivrig elev fra Friskolen gerne vide. Det må jeg imponeret bekræfte overfor hele holdet. Det er vigtigt at eleverne får en god oplevelse af deres anstrengelser, hvilket flere forbipasserende da også villigt giver udtryk for. En glad hundeejer kommenterer således arbejdet; ”Hvor bliver det flot – det I gør. Nu kan min hund rigtig lege i vandet uden at få alt for mange små grønne planter (andemad) i pelsen.”

undefined

Elever og lærer fra 4. , 5. og 6. klasse ved Randers Kristne Friskole

Projektet sigter mod at give vandhullet mere liv og muligheder for flere arter, end der var før projektet begyndte. Klasserne vil fortsat arbejde med temaet og følge vandhullet til foråret, hvor de udover undersøgelser af dyr og planter, også vil fortsætte med plejen af søen.

Læs mere om Nordre Fælled på: https://www.facebook.com/NFvenner/